Féltékeny a párom!

|
2010. július 13. - 11:27

A párunk féltékenységének megszüntetésének a legfontosabb eszköze a kommunikáció. A legrosszabb, amit Ön tehet, hogy elzárkózik a beszélgetéstől. Miért?

Azért mert egy féltékeny ember, mindent megtesz azért, hogy minden percben megnyugodhasson, hogy a másik szereti őt. Egy féltékeny ember éhes. Információra.

Olyan információra, amelyből meggyőződhet arról, hogy ő fontos a párjának és az mindig ővele akar lenni.

A féltékenység és a titkok

Amikor a párja féltékeny Önre, akkor attól tart, hogy Önnek eltitkolt kapcsolata, beszélgetései, élményei vannak egy másik emberrel.

Namost ha nem beszélget eleget a párjával, akkor rengeteg olyan dolog marad titokban a párja előtt, amelyek erősítik a féltékenységét.

Ha nem teszi lehetővé a párjának, hogy a problémáiban részt vegyen, rengeteg olyan terület fog kialakulni Önök között, amely a párja szemében ismeretlen titok marad.

A féltékenység és a pázli

Úgy lehet ezt elképzelni, mint egy nagy táblányi puzzle-t, kirakót.

A feleségem nagyon szereti ezeket a türelmet igénylő játékokat, gyakran nem is értem, hogy hogyan lehet órákon át ellenni azzal, hogy az ember egy-egy darabnak megkeresse a helyét, beillessze a megfelelő helyre. Én körülbelül öt percig bírom. Pedig a puzzle-nak nagyon is sok köze van a féltékenységhez.

A feleségem beavatott a részletekbe: amikor elkezdi kirakni egyenként a részeit, és az elején a külső darabjait, a keretét rakja ki, mert azt könnyű.

Viszont amikor én ilyenkor megnézem, hogy hogy áll a kirakással, úgy érzem, sehogy. Mert szerintem semmit nem ér, hogy a puzzle külső darabjai, a kerete ki van rakva, ha a közepe üres. Az ember nem tud hátradőlni, és örömmel elmondani, hogy „de jó, kiraktam, milyen szép lett!”

Hiszen ha hiányzik a közebe, akár csak egy darab is, nem teljes a kép. Én csak akkor lennék teljesen megelégedve, ha a puzzle összes darabja ki lenne rakva.

Féltékeny a párom
Így néz ki egy kirakó (puzzle), ha hiányzik a közepe

Egy féltékeny ember ugyanígy érez, mint én. Amíg nincsen meg minden információja arról, hogy mi kivel kommunikáltunk, kivel mit intéztünk, addig neki sem áll össze a kép.

Pontosabban összeáll, csak a saját puzzle darabjait illeszti be a kép közepébe. A saját darabjai azonban általában nem fedik a valóságot, mivel a téveszméi és félelmei határozzák meg azokat.

Tehát azért nagyon fontos beszélgetni egy féltékeny emberrel, hogy a puzzle darabokat mi tegyük bele a kép közepébe, ne pedig ő!

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések