Megcsaltak. Mit ne tegyek?

|
2010. augusztus 25. - 09:20

Megcsalás esetén a féltékenység mintegy következményként sok esetben automatikusan megjelenik a megcsalt félben. Ilyenkor nagyon oda kell figyelni arra, hogy maga a megcsalás megfelelően kezelve legyen, a hűtlenség miatt megtört kapcsolatot sikerüljön helyreállítani.

Ilyen helyzetekben a megcsalt (és féltékeny) fél fél több hibát is elkövethet, ezért e cikkem nekik szól most!

Mi a teendője, ha megcsalták Önt, és ezért féltékennyé vált?

1) Na akarjon megjavulni!

Az első tanácsom, hogy azért, mert a párja megcsalta Önt, ne azzal kezdje orvosolni a helyzetet, hogy saját magában keresi a hibát. Sajnos azt tapasztalom, hogy a legtöbben sajnos ilyenkor megpróbálnak még jobbak lenni a párjukhoz abból a célból, hogy a hibák, amelyeket a párjuk felsorolt a megcsalás indokaként, eltűnjenek.

Nyilván Önnek is része van a történtekben, de a figyelmét arra irányítsa, hogy segítsen a párjának helyrehozni azt, amit elrontott. A megcsalás a legsúlyosabb dolog, amit el lehet követni egy kapcsolatban. Ezért Önnek ezt nem szabad elnéznie, kedvesen megbocsátania, csak akkor, ha a kedvese nagyon keményen visszadolgozza magát, és komoly jelét adja annak, hogy Ön mellett döntött, és eszerint viselkedik, kiengeszteli Önt.

Az Ön féltékenysége nem függ attól enyhülni, hogy elkezd folyamatosan arra figyelni, hogy miként tudna jobb pár lenni, és hogyan tudná a párja által felsorolt hibáit kiküszöbölni. Arra van szükség, hogy a párja visszadolgozza magát az Ön bizalmába. És bizony ez a kapcsolat helyreállításának is a legfontosabb feltétele. A legfontosabb ugyanis az, hogy a párja tudatában legyen a hibájával és helyretegye azt.

2) Ne akarjon visszavágni!

Ne a szemet szemért fogat fogért elv alapján járjon el. Nem működik az, hogy visszavág a párjának, és maga is flörtölni kezd, hátha akkor észbe kap, és megbánást tükröző arccal megpróbál majd visszaférkőzni a kegyeibe.

Ezzel a magatartással csak tovább mélyíti a problémát, apropót teremt a véget nem érő veszekedéseknek. Mivel egy ilyen helyzet senkinek sem esik jól, még inkább eltávolodhatnak egymástól, és fennáll a veszélye, hogy másoknál keresnek majd felüdülést, ahol elfelejthetik a problémájukat.

3) Ne legyen passzív!

Aztán a másik, amit szintén nem szabad csinálni, az a passzivitás.

1) Egyrészt tilos megsértődnie, hiszen a megsértődéssel magára, a sérelmeire irányítja a figyelmet, de egy fűszálat sem mozdít meg azért, hogy helyreálljon a kapcsolatuk.

2) Ugyanez a helyzet az önsajnálattal is: „Hogy tehetted ezt velem?” “Jaj, megcsaltak!” – mondják sokan, de hathatósan nem tesznek a javulásért.

Tehát a passzív, „Jaj mit tettél velem” hozzáállás helyett fel kell venni egy aktív, „Ezt tetted velem, oldjuk meg azonnal” hozzáállást.

Ez a hozzáállás viszont odafigyelést és munkát is igényel Öntől. Lebegjen a szeme előtt mindig az, hogy szeretné visszaállítani az ideális kapcsolatot. Az legyen a szándéka, hogy elmondhassa, hogy a párja és Ön között a kapcsolat helyreállt.

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések