A féltékeny társ

|
2010. augusztus 4. - 08:52

Engedje meg, hogy egy meglepő dolgot mondjak Önnek. Ha féltékeny a párja, akkor szereti Önt. Még egyszer elmondom, mert nagyon fontos: ha féltékeny a párja, akkor szereti Önt.

Tudom, hogy ezzel kapcsolatban talán most azt gondolja, hogy „hát annyira azért mégsem szeret, hiszen akkor nem lenne bizalmatlan velem, nem tenné tönkre egy-egy napunkat a féltékenykedésével!” Szeretném azonban mégis tudatosítani Önben, hogy nagyon szereti a párja. Hogy miért?

Azért, mert a féltékenység mindig mély érzelmekből tevődik össze, és alapfeltétele egy komoly elköteleződés, szeretet a féltékeny fél részéről.

Hiszen gondoljon csak bele: az ember nem féltékeny amiatt, hogy mondjuk a szomszédja xy-nal találkozik, beszélget, jól érzi magát vele. Az ember nem szokta megkérdezni a szomszédját, hogy miért tart valakivel kapcsolatot, nem kérdezi meg, hogy kivel találkozott napközben, és az meg aztán végképp nem érdekli, hogy volt-e valaha valakivel alkalmi, futó szexuális kapcsolata. Az ember nem érez féltékenységet egy olyan emberrel kapcsolatban, aki nem fontos a számára.

Mivel a párja féltékeny, ezért biztosra vehető, hogy mély érzéseket táplál Ön iránt, szereti Önt. Önnek ezt tudatosítania kell magában, és történjék bármi, tegyen a párja bármit, jusson az eszébe mindig, hogy a párja szereti Önt.

Bármilyen sok sérelmet, bántást, bizalmatlanságot visz a kapcsolatukba, Önnek a jót kell meglátnia benne, és nem szabad feltételeznie a rossz szándékát. Higgye el, hogy a párja nem úgy kel fel reggelente, hogy „na én ma háromszor is féltékeny leszek, és direkt bántani fogom a páromat.” A párja nem rossz szándékból féltékeny, nem azért érez viselkedik, gondolkodik, érez úgy, ahogy, mert Önnek rosszat akar okozni, és meg akarja nehezíteni az életét.

Tudatosítania kell magában: bármilyen sokat csalódott, szenvedett a párjától, ő akkor sem az Ön megkeserítése céljából féltékeny. Azért féltékeny, mert a vele megtörténő események, körülmények, a múltja, az, ahogy feldolgozza az élet történéseit, egyszóval rengeteg apró momentum előidézi ezt benne.

A helyes hozzáállás

Önnek mától fogva valami egészen mást kell tennie, mint amit eddig tett, máshogy kell hozzáállnia a párjához, mint ahogy eddig, más szemüvegen keresztül kell a párjára néznie, mint eddig.

A párja nehéz helyzetben van. Rengeteg nehezen feldolgozható érzelem járja át. Előfordulhat hogy fél az Ön elvesztésétől, idegesíti, ha valaki mással meglátja Önt, nem bírja elviselni, ha nem együtt vannak, és még ezernyi ilyen apró dolog kínozza nap mint nap. Szóval egyáltalán nem könnyű a helyzete.

Na most, ha valaki nehéz helyzetben van, mit szoktunk csinálni? Hát általában nem ott hagyjuk, hogy bajlódjon a saját gondjaival, hanem valami egészen mást csinálunk. Segítünk neki.

Önnek sem a negatív dolgokat kell észrevennie a párjában és otthagyni őt a problémáival, hanem oda kell nyújtania a kezét, felajánlani az együttműködését, és napról napra azon dolgozni, hogy a párja féltékenysége eltűnjön. Ő ugyanis segítségre szorul, elsősorban az Ön segítségére, ezért fontos, hogy minden pillanatban azon legyen, hogy segíthessen neki.

Menjünk előre az időben mondjuk 5 évet.

Ön mivel érezné jobban magát 5 év múlva?

1) Ha azt mondhatná el, hogy „nem tudtam rajta segíteni, elegem van belőle, megőrülök a hülyeségétől”, vagy

2) ha azt mondhatná el, hogy „segítettem a páromnak, hogy a féltékenységével megküzdjön, és ezáltal jobb lett a kapcsolatunk!”

Hogy 5 év múlva melyiket mondhatja majd el, Önön múlik. Mától fogva Öntől is függ, hogy melyik irányba haladjon a kapcsolatuk. Minden egyes nap Ön dönti el: most elegem legyen belőle, vagy segítsek neki?

Bízom benne, hogy minél többször az utóbbi mellett dönt!

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések