A megcsalás és a korrekt szétválás közötti különbség

|
2010. augusztus 10. - 09:03

Sokan azzal magyarázzák a hűtlenségüket, hogy „gondok voltak kettőnk között”. Ezzel próbálják a saját felelősségüket csökkenteni.

Aki azonban egy kicsit is alaposabban átgondolja ezt a mondatot, rájöhet, hogy ez csak magyarázkodás, és hogy egyáltalán nem volt etikus megoldás a hűtlenség a problémákra.

Mai cikkemben arról lesz szó, hogy megcsalás helyett mit kell tenni, ha valami nincs rendben a kapcsolatunkban. Nézzük is meg a legfontosabb lépéseket:

1) Ha valami nincs rendben a másikkal való kapcsolatunkban, vagy úgy érezzük, hogy nem kapjuk meg a másiktól, amire szükségünk van, akkor jelzünk neki „Figyelj, ez nem jó így….Szükségem lenne arra, hogy ezt és ezt megadd nekem”.

2) Aztán ha nem változik semmi, akkor még egyszer jelzünk. És még egyszer. És még egyszer.

3) Emellett pedig megnézzük, hogy mivel tudnánk jobban szeretni a párunkat. Ha ugyanis valakinek nincsenek kielégítve az érzelmi szükségletei, akkor sokkal nehezebben vagy egyáltalán nem fogja tudni kielégíteni a másik szükségletét.

A párunk sokszor azért nem tud megtenni felénk kedvességeket, mert mi sem adunk meg neki semmi olyat, ami őt boldoggá tehetné. Ahhoz, hogy kapjunk, először adnunk kell!

4) Ha pedig ezek után sincs változás, akkor meg kell mondanunk a másiknak: „Figyelj, én ezt így nem bírom tovább. Ha Neked nem fontosak az én igényeim, akkor ne folytassuk együtt!”.

5) És ha erről, tehát a szétválásról megszületik egy komoly megállapodás, akkor megnyílik a lehetőség, hogy az ember új kapcsolatot létesítsen. De erre csak akkor kerülhet sor, ha előtte megtett mindent a változásért, és megállapodott a másikkal, hogy vége, és innentől mindenki szabadon kereshet magának párt.

Aki ezeket a lépéseket kihagyta, sajnos etikátlan volt a kapcsolatában. Sajnálom, de nem tudok finomabban fogalmazni!

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések