Féltékeny férfi

|
2010. július 19. - 20:14

A nő és a férfi nem egyformán féltékeny

Egy férfi féltékenysége bizonyos tekintetben különbözik egy nő féltékenységétől. Miért?

Egy nő általában tudja a párjáról, hogy az mit tart vonzónak egy nőben. Én például egy nő arcát nézem meg leginkább. De tudom, hogy vannak, akik a nők mellét, fenekét, lábát vagy haját nézik meg, és az alapján döntik el, hogy számukra egy nő vonzó-e vagy sem.

Na most ha felbukkan egy olyan nő, aki ezekben a tulajdonságokban jobb, mint a nő, akkor féltékennyé válhat.

Ha például mindig azt nézi meg egy férfi a nőkön, hogy milyen a fenekük, és a párja azt gondolja, hogy a férfi egyik munkatársnőjének a feneke sokkal formásabb, mint az övé, akkor bizony nem kizárt, hogy féltékennyé válik rá.

A féltékeny férfi: azt nézi, amit fontosnak tart

Ugyanakkor a féltékeny férfiak általában azt figyelik, hogy a saját maguk által fontosnak tartott tulajdonságokban jobb-e a vetélytárs.

Éppen ezért, amikor egy nő megdicséri a párját, ügylejen arra, hogy olyan dolgokért dicsérje meg, amelyekről tudja, hogy a párjának fontos. Mert ha ebben erősíti az önbizalmát, a féltékenysége csökkenni fog!

Néhány biológia ok a férfiak féltékenységéről

  • Egy férfi szexuálisan birtokolni akarja a nőt, ezért támadja esetleg a vetélytársakat, akik el akarják venni tőle a szaporodás lehetőségét.
  • Egy nőknél nem tudni, mikor termékeny, így a férfi folyamatosan gyanakszik, nem nem bízik a nőben, hiszen egy utód születésekor nem lehet biztos a saját apaságában. A nő, mindig biztos lehet abban, hogy gyermeke az ő génjeit hordozza magában, a férfi azonban nem.
  • Egy önmagával elégedetlen férfi könnyen féltékennyé válhat, mivel ő egy kevésbé domináns hím, aki így könnyen kiszorul a szaporodásból, félhet , hogy akad majd nála jobb.

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések