Féltékenység és SMS

|
2010. szeptember 6. - 21:33

Sok féltékeny ember bújja a párja telefonját, hogy meggyőződjön arról, vajon megbízhat-e a párjában. Vajon milyen szerepet játszhat a féltékenység kialakulásában, mindennapi előfordulásában egy SMS? Nézzünk néhány tanácsot és egy történetet ezzel kapcsolatban!

Féltékenység SMSMi köze a féltékenységnek a mobiltelefonokhoz?

1) Tanácsok féltékenyeknek

1) Ha Ön féltékeny, meg kell figyelnie rendszeresen önmagán azt, hogy pontosan mi az, ami csökkenti a féltékenységét. Miért fontos ez?

Sokan arról számolnak be, hogy néha egyik pillanatról a másikra megszűnik a féltékenységük, egyszerűen volt-nincs. Valami kilendíti őket belőle.

Ha Ön tudja, hogy melyek ezek a tevékenységek, akkor a jövőben – hacsak átmenetileg is, de – sokkal könnyebben meg tud szabadulni a féltékenységtől.

Önnek ugyanezeket a „féltékenység-csökkentő” helyzeteket, történéseket kell összegyűjtenie. Ez lehet például egy ölelés, egy mondat a párjától, az, hogy beleolvashat a párja SMS-eibe, vagy hogy sétál egy nagyot, bármi.

2) Fontos, hogy a párja SMS-eit ne titokban olvassa el! Ez ugyanis eltávolítja Önt a párjától, mivel a háta mögött teszi ezt.

Ha nincs más mód arra, hogy megnyugodjon, mint az SMS-ek elolvasása, sebaj, de akkor kérje el a párjától a telefonját!

2) Tanács azoknak, akiknek féltékeny a párja

1) SMS a féltékenység okozója

Volt egy ismerősöm, akinek nehézségei voltak a férjével. Nem tudott megbízni benne, mindig arról panaszkodott, hogy fél, hogy a férje nem őszinte vele.

Egy nap elmesélte, hogy egy idézőjelben „jóakarója”, aki persze a kilétét nem fedte fel, rendszeresen SMS-eket ír neki arról, hogy a férje valószínűleg megcsalja őt.

„A férjed mit szól ehhez?” – kérdeztem.

A válaszán megdöbbentem. A férjének ugyanis még csak meg sem említette ezeket az üzeneteket. Magában tartotta őket, rágódott rajtuk anélkül, hogy felhozta volna a témát a férjének, és megbizonyosodhatott volna arról, hogy van-e alapja a névtelen SMS-eknek. És még csodálkozott, hogy miért lett bizalmatlan a férjével szemben.

Ezért ahogy az ismerősömnek ajánlottam, Önnek is azt ajánlom, hogy amikor valakitől rosszat hall a párjával kapcsolatban, olyankor azonnal tisztázza a párjával az összes mástól kapott információt.

Ne gondolkodjon magában, ne keresse a rossz jeleket, ne kezdje a párját titokban megfigyelni, hanem azonnal beszéljen vele!

2) A féltékenység csökkentése SMS-sel

Ha mondjuk elmegy egy hosszabb munkahelyi útra és egy-két vagy több napot is külön kell lennie a párjától, akkor nyugodtan, akár már az első délután telefonáljon neki, vagy írjon egy SMS-t, hogy mennyire hiányzik, és alig várja, hogy újra lássa.

Mert például egy ilyen hosszabb távollét a féltékenység melegágya lehet, de ilyen apróságokkal segíteni tud a párjának abban, hogy ne eméssze magát az Ön távolléte alatt.

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések