Féltékenység legyőzése

|
2010. július 13. - 11:16

A napokban kaptam egy érdekes levelet. Idézem belőle azt a sort, ami számomra különösen meglepő volt:

„Kedves dr. Mészáros Ádám! Mondja meg őszintén, a féltékenység legyőzése sikerült már valaha bárkinek is?!”

A legfontosabb tudnivaló, amit a levélírónak megpróbáltam átadni, és most Önnel is szeretném tudatni, az, hogy IGEN, a féltékenység legyőzése már sok-sok embernek sikerült.

Én magam folyamatosan kapcsolatban állok olyan párokkal, akiknél gondot okoz a féltékenység, és sok-sok pozitív eredményről tudok beszámolni.

A féltékenység legyőzése: egyéni vagy közös munka?

Ideális esetben a féltékenység legyőzése, leküzdése nem csak a féltékeny fél feladata, hanem a párjával ketten együtt és egyszerre kell dolgozniuk azon, hogy a féltékenység eltűnjön a kapcsolatukból. Miért?

Azért, mert a féltékenység kialakulásában, kezelésében nemcsak a féltékeny félnek, hanem a párjának is nagy szerepe lehet.

Például: ha a féltékeny fél társa odafigyel arra, hogy gyakrabban megdicsérje a párját, figyelmesebb legyen vele, olyan dolgokat tesz és mond, amiből érződik, hogy ő hosszú távon tervez vele, a féltékenység máris csökkenhet a féltékeny félben.

Nem elhanyagolható az sem, hogy egy féltékeny embernek szüksége van ún. terápiás beszélgetésekre: magyarán szüksége van egy olyan segítő társra, aki kérdésekkel segít alaposan átgondolni a féltékenység minden részletét, megtalálni a féltékenysége gyökereit és feldolgozni a problémákat.

Persze a féltékeny fél önállóan is nagyon sokat tud tenni a féltékenysége ellen, sőt nagyon fontos, hogy 100%-ig felelősnek érezze magát az egyéni munkavégzésért, a fejlődés szükségességéért, hiszen ha valaki csak a másikat okolja a féltékenység miatt, úgy nem fog tudni változtatni azon, amin a legkönnyebb: önmagán.

A féltékenység leküzdése tehát közös munka, de mindkét félnek önállóan is tennie kell a féltékenység ellen. Annak is, aki tűri, annak is “viseli” a féltékenységet.

A féltékenység legyőzése kommunikációs eszközökkel

A féltékenység kezelése szempontjából kiemelt szerepe van a helyes kommunikációnak. Féltékenység esetén speciális kommunikációs eszközöket kell bevetni a féltékenység legyőzése érdekében.

Ehhez az ingyenesen letölthető CD-men és minitanfolyamomban rengeteg hasznos tanácsot kaphat. Töltse le őket itt!

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések