Féltékenység, megbocsátás, felsőbbrendűség

|
2010. augusztus 7. - 08:57

Sokan fölényeskedésből a saját felsőbbrendűségüket, magabiztosságukat azzal tartják fenn, hogy sok év után is visszautalnak a párjuk hűtlenségére, és soha nem bocsátanak meg neki, életük végéig bűnbakként kezelik.

Önnek azonban nem szabad abba belemenni, hogy hosszú évekig hibáztatja a párját, és rendszeresen visszautal az elkövetett hibájára.

A cél az, hogy törekedjen a pozitív kép kialakítására a párjáról!

A rossz irány

1) Ne tartsa fenn folyamatos veszekedésekkel azt a helyzetet, hogy ő rossz és bűnös!

2) Ne az legyen a célja, hogy továbbra is minden nap elmondhassa a párjáról, hogy hűtlen volt és mennyire rossz, hogy mit tett Önnel és a kapcsolattal!

A jó irány

Törekedjen arra, a párja és Ön között helyreálljon a bizalom és a harmónia. El kell jönnie tehát a napnak, amikor szívből ki tudja mondani, hogy „igen, rendben van a dolog, tiszta lapot kapsz.

(De ezt csak akkor, ha a párja helyrehozta a legnagyobb hibáját, amit egy párkapcsolatban el lehet követni: a megcsalást. Csak akkor bocsásson meg, miután a párja láthatóan jóvátette a hibáját, folyamatos munkával kiengesztelte Önt! Mert a megcsalás olyan súlyú felrúgása a kapcsolatnak, hogy minden mást megelőzően helyre kell hozni azt.)

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések