Filmek a féltékenységről

|
2010. szeptember 28. - 09:20

A féltékenység hálójában

(Entangled, 1993)

Párizsban él gyönyörű barátnőjével David, a tehetséges, ám nem valami sikeres író. A lány sokkal több pénzt hoz a házhoz, mint David, és ez ellentét forrása lesz kettőjük között. A férfi bizalmatlanná és féltékennyé válik. Meggyőződése, hogy a lány hűtlen hozzá, ezért megkéri egy barátját, hogy nyomozzon utána. Miután David barátja kompromittáló fotókkal tér vissza, a férfi úgy dönt, hogy közbelép. Ám ezzel olyan ingoványos talajra lépett, ahonnan nincs kiút senki számára…

Beteges féltékenység

(Une passion obsédante, 2004)

Chris, a fiatal jogász, látszólag boldog kapcsolatban él Clarával, aki viszont betegesen féltékeny. Erre meg is van minden oka, mivel Chrisnek viszonya van Rachellel. A férfi belefárad a szüntelen hazudozásba, és szakít Clarával, aki először magába roskad, majd előáll egy nem éppen mindennapi javaslattal. Ha Chris Rachellel akar lenni, úgy legyen, de akkor ő – Clara – lesz a szeretője. Eleinte úgy tűnik, a fordított helyzettel mindenki elégedett. Egyik nap azonban Chris észreveszi, hogy egy furcsa összeesküvés áldozatává vált.

Fair Play

(2006)

A filmben egy egymásra féltékeny munkahelyi közösség tagjai mérik össze erejüket. A kirándulás csapatépítő tréningnek indul, ám a vadvízi-evezésnél elszabadulnak az indulatok. Amikor az ambíció, a féltékenység és a vágy kikerül a munkahelyről, és mindenki a csúcsra tör, a végeredmény halálos lehet.

Féltékenység

(1986)

Rachel, az ismert és népszerű éttermi kritikus és Mark, a neves újságíró viharos gyorsasággal összeházasodnak. Hiába óvják Rachelt a barátai, hiába bizonygatják, hogy nincs olyan nő, aki mellett a szívtipró, nőfaló Mark képes lenne megállapodni, Rachel nem hagyja magát eltántorítani. Amikor bejelenti, hogy terhes, Mark majd kiugrik örömében a bőréből. Aztán ahogy egyre jobban belegondol az apasággal járó várható felelősségbe, bepánikol. Ez ellen pedig csak egyetlen gyógymódot ismer: a csajozást. Hamarosan Rachel is rájön, hogy férje megcsalja.

Ő

(1952)

Francisco egy gazdag, a szabályoknak megfelelően élő férfi, jómódú, gazdag spanyol nemes. Mikor véletlenül találkozik Glóriával, azonnal tudja, hogy feleségül akarja venni. Kétséggel teli beszédei okozzák, hogy Glória beleegyezik a házasságba. Az idő múlásával Francisco egy, a féltékenységtől megszállt szörnnyé változik. A legkisebb ártatlan gesztusban és nézésben is már csak az árulás jeleit keresi.

Forrás:

http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=47999&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2

http://www.filmkatalogus.hu/Beteges-feltekenyseg–f20569

http://www.divido.hu/index.phtml?op=product&product_id=14515

http://www.fstage.com/feltekenyseg.html

http://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90_%28film,_1953%29

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések