Orvosság, gyógyszer a féltékenységre

|
2012. szeptember 22. - 21:45

A féltékenység gyógyítására több lehetőség is rendelkezésre áll, amelynek a gyógyszeres kezelés csak az egyik – a veszélyei és hosszútávú mellékhatásai miatt meggondolandó – lehetőség. Tekintsük át a főbb gyógymódokat:

1) Öngyógyító terápiás módszerek

Amennyiben a féltékeny fél úgy érzi, hogy otthon, saját maga is hajlandó tenni a féltékenység ellen, a legjobb, ha „öngyógyító” módszer alkalamzását kezdi el. (Kattintson ide, és töltse le ingyenes öngyógyító terápiás módszerünket itt »)

2) Orvosi gyógyszeres kezelések

Az orvosi kezelések alapvetően a tudatra ható gyógyszerekkel (drogokkal) történnek. A leggyakrabban alkalmazott gyógyszerek következők:

  • Antipszichotikumok: agresszív indulatok, hangulatzavarok, nyugtalanság és szorongás visszaszorítására. Nemcsak tablettás formában elérhetőek, hanem létezik olyan injekciós kivitel, amely lehetővé teszi, hogy pusztán 2, 3, esetleg 4 hetente kelljen gyógyszeresen kezelni a személyt.
  • Antidepresszánsok: hangulatjavítók a depressziós tünetek ellen
  • Bezodiapezinek: szorongás- és feszültségoldók a fellépő feszültség és szorongás ellen

Ezek az orvosságok vényre kapható gyógyszerek.

3) Terápiás kezelések

A féltékenység orvosi, gyógyszeres kezeléséhez pszichoterápiás kezelés is társul, rendszeres terápiás alkalmakkal, amely komoly munkát jelent nemcsak a szakembernek, hanem magának a féltékenységtől szenvedő félnek és az ő házastársának, párjának is.