Féltékenység leküzdése

Leküzdhető egyáltalán a féltékenység?

Nos a válaszom az, hogy igen, a féltékenység leküzdése nem lehetetlen, de sok-sok munka és kitartás szükségeltetik hozzá.

féltékenység leküzdéseA féltékenység leküzdése: mi a teendő?

Ha Ön féltékeny, akkor a következőkre kell a jövőben odafigyelnie:

1) A féltékenység feltérképezése: Önnek először is minél jobban ismernie kell a saját féltékenységét, a kiváltó okait, a helyzeteket, amelyek felerősítik Önben a kínzó érzéseket.

2) Az önbizalom karbantartása: alaposan meg kell vizsgálnia, hogy mennyire elégedett önmagával, az életével, az adottságaival. A saját értékeinek megismerésére hangsúlyt kell fektetnie.

3) Féltékenység-csökkentő technikák alkalmazása: a féltékenység felerősödését kezelni kell, magyarán ha a féltékenység nem hagyja nyugodni, alkalmazni kell ún. féltékenység-csökentő technikákat. Ez a féltékenység ún. rövid távú leküzdése.

4) Féltékenység elviselhetővé tétele: Önnek meg kell tanulnia úgy kifejezni a féltékenységét, hogy az a párjában ne okozzon bizalomvesztést, ossz kedvet.

5) Hűtlenség-kezelés: amennyiben a féltékenység bármilyen módon köthető a hűtlenséghez, azzal kapcsolatban kell bizonyos lépéssoron végighaladni, amelynek a végén a féltékenység megszűnik.

6) Kommunikáció-javítás: a féltékenység leküzdésének egyik legfontosabb eszköze a beszélgetés, amelyet a párjával, illetve külső segítővel (baráttal, szakemberrel) tud lefolytatni.

Szeretném leküzdeni a féltékenységemet >>

Féltékeny a párom! Mit tegyek a féltékenység leküzdése érdekében?

1) A titkok felfedése: Önnek el kell tüntetnie minden olyan területet a kapcsolatából, amelyben nincs őszinteség Ön és a párja között, és célszerű beszámolnia arról, hogy kivel találkozott, egy-egy ember iránt hogy érez…

2) Dicsérettel az önbizalomhiány ellen: minél többször el kell ismernie, ha a párja valamiben jó. Meg kell erősíteni az önbizalmát.

3) Figyelem és fontosság: úgy kell élnie a párjával a mindennapokban, hogy a párja érezze, hogy fontos Önnek, és sokkal nagyobb figyelemmel kell lennie a párja iránt, mint korábban!

4) Elköteleződés kifejezése: olyan dolgokat kell tennie, úgy kell beszélgetnie a párjával, amiből a párja azt érzi, hogy Ön hosszútávon tervez vele és csak vele, senki mással!

5) A korábbi kapcsolatok helyes kezelése: ha Ön korábban másokkal kapcsolatban élt, úgy azokat különös óvatossággal, odafigyeléssel kell felhoznia a párjának, különben komoly viták alakulhatnak ki.

6) Kommunikáció-javítás: a féltékenység kezelésének legfontosabb eszköze a beszélgetés, amelynél ha Ön kellően felkészült, óriásit tud segíteni a párjának a féltékenység leküzdésében.

Szeretnék segíteni a páromnak leküzdeni a féltékenységét >>

A féltékenység leküzdése nem lehetetlen feladat, csak töltse le ajándékainkat, hogy mielőbb megszabadulhasson a féltékenységtől: