Hogyan lehet a féltékenységről leszokni?

|
2012. szeptember 22. - 21:35

Sokan szeretnének véglegesen megszabadulni a zöld szemű szörnytől, azaz leszokni a féltékenységről. De abba az akadályba ütköznek, hogy ez valójában nem egy könnyű feladat.

Az igazság ugyanis az, hogy a legtöbb esetben nem elég a féltékeny fél elszántsága, a párja segítségére is szüksége lesz a leszokáshoz.

A leszokási folyamat 3 pillérre kell, hogy épüljön. Nézzük át, pontosan mi ez a 3 irány!

1. A féltékeny fél „leszokása”

Egy féltékeny ember lelki folyamatai, önbizalma, kiegyensúlyozottsága  befolyással van a féltékenységére. Ha ezeken javítunk, úgy a féltékenység szépen lassan elpárolog, elillan a kapcsolatból. Szerencsére ha valaki tudatosan odafigyel, hogy javítson a féltékenységén, nem jelentkezik megvonási tünet, mint a cigarettáról vagy a drogokról való leszokás esetén. Ha megtaláljuk a féltékenység gyökerét, jelentősen lecsökken a féltékenykedős késztetések száma.

2. A másik fél viselkedése, amely segíti a leszokást

Kevesen tudják, hogy ha valaki féltékeny, az nem jelenti azt, hogy a féltékenységnek kizárólag ő a forrása. Nagyon sok múlik azon, hogy a másik fél hogyan áll hozzá, hogyan viselkedik vele, mennyire támogatja párját.

Akiknek féltékeny a párja, sokszor elgondolkodnak azon, hogy komolyan vegyék a párjukat, vagy inkább legyintsenek a féltékeny megnyilvánulásaira? Mindenről számoljanak be, hogy mi történt velük aznap, vagy inkább titkolják el azokat az információkat, amelyektől beindul a párjuk féltékenységi fantáziája? Ha ezen e téren sikerül fejlődni, a féltékenység kezelése még hatásosabb. De még mindig nincs vége a sornak!

3. Leszokás ellen helyes kommunikációval

Ha hiba van egy pár kommunikációjában, nagyon nehézzé válik leszokni a féltékenykedésről, és kiiktatni azt a kapcsolatból. Hiszen így egy konkrét féltékenységi helyzet akár végeláthatatlan veszekedéshez vezethet.

Ezért ha javítani akarunk a kapcsolatunk helyzetén, mindig egyszerre alkalmazzuk ezt a 3 kezelési módot! Ebben segítséget nyújt ingyenesen letölthető hanganyagunk, kattintson ide a letöltéshez »

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések