Féltékenység mint betegség?

|
2012. szeptember 22. - 21:19

Egyre elterjedtebb az a gondolat, hogy a féltékenység mint betegség jelentkezik egy-egy ember életében, és ezért orvosi, gyógyszeres kezelésre szorul.

Egy személyes szakmai vélemény

Én a praxisomban elsősorban azt tapasztalom, hogy a féltékenység nem betegség, jelenjen meg az bármilyen intenzíven valaki életében.

Hiszen ha jobban belegondolunk, nincs féltékenységi baktérium, nincs féltékenységi vírus, ami bekerül a szervezetbe, és elváltozást okozna.

A féltékenység egy lelki jelenség, ugyanolyan jelenség, mint amikor egy kisgyerek első napját tölti az iskolában, és izgul, hogy vajon milyen lesz az első napja. Vagy amikor születésnapunk van, és fel vagyunk dobódva, mert pont azt kapjuk ajándékba, amire már évek óta vágytunk.

  • A kisfiú szorongását okozhatja egyszerűen az, hogy valami új, ismeretlen dolog fog történni vele, de az is elképzelhető, hogy az óvónénije egy-két évvel korábban korábban rendszeresen feszült volt vele, és tudat alatt azt feltételezi, hogy majd az iskolában a tanítónéni is ugyanúgy fog bánni vele.
  • A születésnapi öröm sem magától alakul ki. Különösebb magyarázat nélkül is rájöhetünk, hogy egy régóta kielégítetlen vágy teljesülése okozza. Az örömöt fokozza az, hogy a megajándékozó titokban, szülinapi ajándékként adta oda, amire vágytunk, és jól esik az is, hogy a másik magától kitalálta a vágyunkat.

A féltékenység nem egy misztikus eredetű betegség!

Mint minden lelki jelenségnek, a féltékenységnek is jól körülhatárolható oka van. A féltékeny emberek múltjában, emlékeiben, a másokkal megélt helyzetekben, a korábbi tapasztalatokban mindig ott rejlik a féltékenység oka.

Én magam tehát nem hiszek a csodákban, a misztikus magyarázatokban és azt mondom, és kifejezetten károsnak tartom azokat a nézeteket, gondolatokat, amelyek a féltékenységet mint betegséget mutatják be.

Minden egyes lelki nehézségnek kikereshető, előkotorható oka van. És ez a féltékenységnél sincs másképp.

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések