Ha egy nő féltékeny

|
2012. szeptember 22. - 22:14

Néhány dolgot megfigyeltem a féltékenység nemeknél látható különbségeiről, és most kiemelnék néhány érdekesebbet.

Érdekesség, hogy ha egy nő féltékeny, alapvetően az keresi, hogy a partnere számára fontos tulajdonságokban az a külső személy jobb vagy rosszabb mint ő. Ha például egy férfi a nők mosolyára bukik, úgy a partnere más nők mosolyát fogja vizsgálni, miközben féltékenykedik. Hozzáteszem, nem minden nő esetében van ez így azért – tapasztalataim szerint.

Ha egy nő féltékeny, annak lehet az az oka is, hogy olyannyira jó embernek látja a társát, hogy fél az elvesztésétől. Önmagát nem érzi elég értékesnek, és ezért azt gondolja, hogy a megtartási képessége nem elég jó. Nem érzi a mérleg két oldalát egyensúlyban.

(Ilyen helyzetekben egyébként sokat segít, ha a nővel megértetjük, hogy a másik nem tökéletes, sőt segítségre, támaszra szorul, amit ő igenis megadhat neki.)

Találkoztam már olyan nővel is, aki ha féltékeny lett, azonnal megvizsgálta, hogy mi időzi benne elő ezt a szörnyű érzést, és idővel arra jött rá, hogy valójában nem meri szabadon elengedni magát a kapcsolatban. Mert fél, hogy ha teljesen odaadná magát, úgy nagyot kellene csalódnia, és ő ezt el akarja kerülni.

Ha tehát egy nő féltékeny, rendkívül sok okot, gyökeret kell megvizsgálnunk, mire rájöhetünk: mitől is tör belőle ez az érzés.

Ha többet szeretne megtudni a féltékenységről, kattintson ide és töltse le most a féltékenységről szóló ingyenes miniCD-t »

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések