Birtoklási vágy

|
2012. szeptember 21. - 11:04

birtoklás

Sokan azt mondják, hogy a féltékenység a birtoklási vágy túlzott megjelenése. Aki féltékeny, az retteg attól, hogy a megszerzett érték, azaz a párja szerelme, szeretete és elköteleződése nehogy elvesszen, illetve elvegye valaki más.

Mindenhol elmondják azt is, hogy az önzés és a birtoklási vágy tönkreteszi a kapcsolatot. Fontos azonban hozzátenni, a másik embert valóban – egészséges módon – birtokolni kell:

  • meg kell tudni szerezni,
  • meg kell tudni tartani, és
  • el is kell tudni engedni a párunkat, házastársunkat.

Akinek a birtoklási képessége a helyén van, az mindhárom részképességgel rendelkezik.

Ha csak egy napnyi időt nézünk egy pár életében, könnyen rájöhetünk, hogy egy nap leforgása alatt is szükségünk van a birtoklási képességünkre. Hiszen hogyan várná haza a feleség a férjét, hogyan is esne jól a találkozás, ha nem vágynánk arra, hogy a másikat birtokolhassuk?

A birtoklási vággyal tehát nincs gond egészen addig, amíg az nem hatalmasodik el túlságosan. Tudjuk jól, hogy a birtoklási vágy gyakran odáig fajul, hogy a másik fél lelkileg fojtogatva érzi magát.

Összességében tehát tekinthetjük a féltékenységet a birtoklási vágy elburjánzásának, de attól ez még nem változtat azon, hogy a féltékenység valódi gyökerét, okát kell megtalálnunk. Mert ha azt megtaláljuk, akkor azt kezelni is tudjuk a féltékenységet.

Ha szeretne a féltékenység kezeléséről, a túlzott birtoklási vágyról többet megtudni, kattintson ide és  töltse le ingyenes ajándékainkat innen >>

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések