Féltékeny vagyok a párom múltjára!

|
2012. szeptember 20. - 20:20

Féltékenység a múltra

Ha a párjának Önt megelőzően komoly kapcsolata vagy kapcsolatai voltak, akkor előfordulhat, hogy Ön féltékeny lesz a párja múltjára, a korábbi partnerekre.

Több féltékeny ember is arról számolt be nekem, hogy a párja korábbi kapcsolata miatt féltékeny. Például olyanokat mondtak, hogy:

  • „Rossz érzés tölt el, ha olyan nők kerülnek szóba a beszélgetésünk folyamán, akikkel korábban dolga volt a páromnak.”
  • „A párom előző kapcsolata 20 évig tartott, a miénk pedig csak 4 éves. Féltékeny vagyok a párom múltjára!”
  • „Megtudtam, hogy előttem már jó néhány barátnője volt, akiknek a nagy részével a munkája miatt most is jóban van, és ezt nem bírom elviselni.”

Megőrjít a múltja! Mit lehet tenni?

Először is nem meglepő, hogy valaki féltékeny lesz a párja volt szerelmeire.  Természetes dolog az, hogy egyikünknek sem jó érzés, hogy a párunk számára nemcsak mi létezünk vagy léteztünk, hanem voltak más korábbi kapcsolatai, szerelmei is. Valakit ez szimplán nem tesz boldoggá, de túlteszi rajta magát, viszont valakinek ezt kimondottan nehéz feldolgoznia.

1) Fontos, hogy ha a párjával a múltjáról beszél, ne engedje, hogy egy délután alatt számoljon be a volt kapcsolatairól, mert a korábbi kapcsolatról szóló információk sokkolólag hathatnak az emberre, ha túl gyorsan zúdítják rá.

2) Fontos az is, hogy ne csak szexuális jellegű emlékekről akarjon hallani, hanem mindenféléről, például utazásokról, koncertekről, családi eseményekről, tehát a korábbi kapcsolatok meghallgatásakor teljes egészében legyen kíváncsi egy kapcsolatra. Ha ugyanis csak a szexuális élményeit ecseteli a másik, úgy az lelkileg megviselheti a hallgatót, és a későbbiekben sok problémát okozhatnak az elmondottak.

3) Fontos az is, hogy a párjának engedje meg, hogy kifejezze, ha a jelenlegi kapcsolatban valami nem tetszik neki, de soha ne engedje visszautalni jó példaként a korábbi kapcsolataira, mert az erősíti a féltékenységet.

Hogy mi az, amit Ön személyesen tehet, ha féltékeny a párja múltjára? Azonnal kiderül az erről szóló, ingyenesen letölthető miniCD-ről. Töltse le most itt: »letöltés»

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések