Féltékenység ellen

|
2010. augusztus 30. - 20:23

Mit lehet tenni féltékenység ellen?

Attól függ, hogy a féltékenység alapja valódi vagy vélt. Mit jelentenek ezek a fogalmak pontosan?

  • Valódi a féltékenység alapja, ha a valaki valóban hűtlen a társához, titokban kapcsolatot létesít a mással, tehát a féltékeny félnek alapos a félelme.
  • A vélt alapú féltékenység viszont azt jelenti, hogy nem történik megcsalás, azonban a féltékeny fél ennek ellenére nem tud bízni a párjában, és fél, hogy az félrelép valakivel, vagy esetleg ezzel vádolja a párját.

FÉLTÉKENYSÉG ELLENMit kell tenni féltékenység ellen?

A 2 stratégia féltékenység ellen

Ha a valóban történt megcsalás, úgy teljesen máshogy kell a féltékenységből fakadó problémákat kezelni, mint egyébként. Ilyen helyzetekben ugyanis a nem a féltékenységgel kell elsődlegesen foglalkozni, hanem a megcsalás okozta bizalomvesztés korrigálásával!

Ha viszont nem történt megcsalás, akkor a féltékenység ellen kommunikációs technikákkal, önismereti feladatokkal és speciális páros feladatokkal lehet a leginkább tenni.

És egy szomorú jelenség….

Vélt alapú féltékenység esetén azok, akiknek a párja féltékeny, hajlamosak lehetnek a saját felelősségük lekicsinyítésére használni azt, hogy a párjuknak nincs oka a valóságban a féltékenységre.

„Nincs semmi okod rá” – mondják a párjuknak sokan, de közben nem veszik észre azt, hogy a viselkedésük (például más nők nyálcsorgatós megnézése, korábbi szerelemi kapcsolatok őrlángon való tartása) féltékennyé tenne szinte bárkit.

Ha tenni szeretne a féltékenység ellen, töltse le ajándékainkat MOST!

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések