Féltékenység ellen mit lehet tenni?

|
2012. szeptember 22. - 16:32

Mit lehet tenni féltékenység ellen? E kérdést általában azok teszik fel, akik aktív vagy passzív elszenvedőjeként részesei a féltékenységnek.

A jó hír számukra az, hogy nagyon is sokat lehet tenni. Ma már létezik olyan kezelési mód, amellyel javítani lehet egy olyan kapcsolaton, amelyet rendszeresen szétszabdalnak a féltékenység elleni konfliktusok.

A féltékenység ellen lehet tenni

A féltékenység kezelésének háromszöge megmutatja és összegyűjti, hogy a kapcsolat szereplői milyen módszerekkel tehetnek a féltékenységük ellen.

Mit lehet tenni féltékenység ellen?

A féltékenység kezelésének háromszöge

1) A féltékeny fél például alaposan kiderítheti, hogy pontosan milyen események, emlékek idézik elő a féltékenységét. Ha önbizalomhiánya van, akkor azon kell dolgoznia. Ha egy korábbi kapcsolatában hűtlen volt, és „amit én tettem mással, velem is bármikor megtehetik” érzése van, akkor ezt kell kezelnie. És még sorolhatnánk, mennyi mindent lehet tenni a féltékenység ellen. De ez csak az egyik csúcsa a háromszögnek.

2) Nem csak a féltékeny félen múlik, hogy sikerül-e kezelni a féltékenységet a kapcsolatban. A másik fél is tehet a párja féltékenysége ellen. Ha például a kommunikációján javít, őszinte tud lenni a párjával mindig, dicséretekkel és figyelmességgel segíti a párja önbizalmának növelését, úgy ő is hozzájárulhat ahhoz, hogy a zöld szemű szörny örökre eltűnjön a kapcsolatból.

3) Végül fontos, hogy a féltékenységgel kapcsolatos kommunikáció rendben legyen, és ha a féltékenység előtör, akkor arról békésen tudjon beszélgetni a pár.

Kinek kell tennie a féltékenység ellen?

A kérdés nem csak az, hogy mit lehet tenni a féltékenység ellen, hanem az, hogy kinek kell tennie a féltékenység ellen. Tehát kinek a felelőssége az, hogy a féltékenységet sikerüljön leküzdeni.

Sokan gondolkodnak azon, hogy:

  • „Most velem van a baj, vagy a párommal?”
  • „Nekem kellene megváltoznom, vagy a páromnak?”

A legtöbb kapcsolatban, ahol a féltékenység problémát okoz, az is gond, hogy mindkét fél úgy érzi, hogy nem ő tehet a féltékenységről, és ezért a másikra hárítja át a felelősséget.

„Dehát őmiatta van az egész! Én élhetnék boldogan, ha ő nem adna okot arra, hogy féltékeny legyek” – mondja a féltékeny fél.

A párja pedig valahogy így gondolkodik: „Ha nem lenne ilyen betegesen féltékeny, akkor minden rendben lenne! Az ő fejéből pattannak ki ezek a téveszmék, úgyhogy iparkodjon ő azon, hogy kigyógyuljon a féltékenységből! Engem nem érdekel, hogy mit lehet tenni ellene. Neki kell dolgozni ezen az egészen!”

Ahogy a féltékenység kezelésének háromszögéből is jól láthattuk, a féltékenység ellen leginkább közösen tud a pár tenni. Hiszen ha jobban belegondolunk, a féltékenység nem csak annak a problémája, aki féltékeny, hanem ez a pár közös problémája!

Ha kíváncsi, hogyan lehet hatásosan tenni a féltékenység ellen, kattintson ide és töltse le ingyenes hanganyunkat a témáról itt >>

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések