Kérdésekkel a féltékenység ellen?

|
2010. július 26. - 13:30

Miért jó az, ha Ön alaposan kikérdezi a párját az érzéseiről, amikor azt látja rajta, hogy felerősödött benne a féltékenység?

A mocsár, a féltékeny ember és az a valaki a parton

A párja helyzetét, a szenvedését úgy érdemes elképzelni, mintha a párja benne lenne egy mocsaras tó közepén.

Ő a tó közepéről alig látja a mocsár szélét. Nehéz neki benne mozogni, nincs elég hite és önbizalma, hogy kijusson a tó szélére. Annyira elvakítja, kínozza a féltékenység, hogy nem tud messzebb jutni és messzebb látni, mint ahol éppen van.

Ilyenkor nincs annál jobb, amikor a tó szélén valaki ott áll, aki könnyen tud mozogni, átlátja jól a tavat és tudja, hogy hogyan lehet a leggyorsabb kiúszni a partra. A tó szélén valaki integet a mocsárban levő embernek: gyere erre, erre a legkönnyebb!

Amikor kérdéseket teszünk fel a párunknak a féltékenységével kapcsolatban, olyankor segítünk neki, hogy jobban eligazodjon a mocsárban, amiben van, segítünk neki jobban átlátni a saját helyzetét.

A kibeszélés segít a féltékenységtől megszabadulni

Nem tudom, volt-e már Önnel olyan, hogy nyomasztotta egy helyzet, egy probléma, amitől nem igazán tudott megszabadulni? Kérem, keressen egy ilyet emléket a múltjában!

Emlékezzen vissza hogyha Ön erről tudott valakinek beszélni, valakinek elmondhatta, akkor ugye mennyire meg tudott könnyebbülni? Ugye milyen jól esett lelkileg egy kicsit kibeszélni, egy kicsit feldolgozni a dolgokat?

Ha járt már pszichológusnál, vagy egyéb szakembernél, alapvetően tudja, hogy egy pszichológus sokszor nem csinál mást, mint kérdez. Ezáltal segít a páciensének jobban megérteni a problémát.

Ezért legyen Ön is ja párja pszichológusa!

Egy jó kapcsolatban ugyanis a férfi és egy nő egymás pszichológusai, egymást kérdezik, és segítenek egymás problémáit megbeszélni.

Jó beszélgetést kívánok!

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes féltékenységkezelő
CD-nkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 3.000-en töltöttek le maguknak.
Lehet tenni a féltékenység ellen!

Ajándék letölthető miniCD
a féltékenység kezelésének háromszögéről
Ajándék minitanfolyam
a féltékenységről
e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések